Σουλιώτης Δημήτρης

Πολυτάλαντος με σημαντική παρουσία σε Ελλάδα και Αμερική.

  • Τέχνη: Αγιογραφία, Γλυπτική
  • Είδος: –
  • Website: –

Πληροφορίες

Βιογραφικό

Ο Σουλιώτης Δημήτρης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1947 και σε ηλικία 12 ετών γνώρισε τον πολυτάλαντο και σημερινό διακεκριμένο ζωγράφο Γρηγόρη Παπαθεοδώρου, με τις καρναβαλικές κατασκευές, αγιογραφήσεις, διακοσμήσεις εκκλησιών που αποτέλεσαν τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην καριέρα του.

Με το πέρασμα του χρόνου δίπλα στον δασκαλό του παράλληλα ασχολήθηκε εργολαβικά με διάφορες καλλιτεχνικές κατασκευές.

Το 1963 αποφοίτησε από την Τριάντειο Σχολή Πατρών. Το 1967 και για τρία χρόνια διέκοψε τις καλλιτεχνικές του δραστηριότητες για την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων. Από το 1970 ξεκινά και πάλι τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες  όχι μόνον στην Πόλη των Πατρών αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Επι σειρά ετών υπήρξε κατασκευαστής καρναβαλικών καθώς και των Άνθινων αρμάτων του Δήμου Πατρέων. Ντεκόρ καταστημάτων καθώς και συνεργασία με πολυεθνικές εταιρείες στον τομέα της διαφήμισης και διακόσμησης.

Την περίοδο 1987-88 διετέλεσε καθηγητής στην ταχύρυθμη σχολή του ΟΑΕΔ. Στο τμήμα καρναβαλικών κατασκευών σε συνεργασία με τον Δήμο Πατρέων. Συνεργάστηκε για αρκετά χρόνια με τον καθηγητή παιδαγωγικής Ακαδημίας και Αγιογράφο Πρέσσα Ανδρέα καθώς και άλλους Πατρινούς καλλιτέχνες.

Οι καλλιτεχνικές του δραστηριότητες στην Ελλάδα συνεχίστηκαν μέχρι το 1994.

Από το 1994 μέχρι το 2005 δραστηριοποιείται στο Λος Άντζελες της Αμερικής. Ίδρυσε την εταιρεία Souliotis Artistic Designs με έδρα το Baldwen Park προάστιο του Λος Άντζελες, μέρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου. Οι καλλιτεχνικές δραστηριότητες στην Αμερική αφορούν κατασκευές αρμάτων και διακοσμήσεις Ναών.

Τέλη του 2005 επέστρεψε στην Ελλάδα για θέματα υγείας.

Ο Δημήτρης υπήρξε από τα πλέον πολυτάλαντα άτομα του Συλλόγου με Διεθνή αναγνώριση της καλλιτεχνικής και διακοσμητικής δουλειάς του.

Υπήρξε δάσκαλος και Καλλιτέχνης με μεγάλη προσφορά στον Σύλλογο.

Επιπλέον Πληροφορίες
Επικοινωνία
  • Τηλέφωνο:
  • email: