Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΠΑΤΡΑΣ «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ» ΣΤΗΡΙΖΕΙ -ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ –ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΑΚΡΙΤΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΑΣ

Με αφορμή το συγκινητικό email που μας εστάλη από τους φύλακες των Θερμοπυλών, που ζουν και επιβιώνουν στο όμορφο ακριτικό νησί των Αντικύθηρων, οι οποίοι δεν ξεχνούν να εκφράσουν τα ανιδιοτελή συναισθήματά τους.

Από: Δέσποινα Κατσανεβάκη

Καλησπέρα ,σας χαιρετούμε από τα όμορφα Αντικύθηρα και σας στέλνουμε φωτογραφίες από την ημέρα του Αγίου Μύρωνος. Με τη βοήθεια των βιβλίων που μας διαθέσατε, κάναμε δώρο στον εφοπλιστή κύριο Μαρτίνο, ο οποίος ανακαίνισε τον Ιερό Ναό μας με δική του δαπάνη. Ευχαριστούμε και πάλι για τη βοήθεια .

Η σκέψη μας είναι κοντά σας.

Φιλιά από όλους μας.

Προς: Δέσποινα Κατσανεβάκη

Πρέπει  να υπενθυμίσουμε, πέραν από τι πρέπει να κάνει η πολιτεία που πολλές φορές αγνοεί τα τέκνα της και είναι η κύρια υπεύθυνη, ότι εμείς  οφείλουμε όλοι μας να στηρίξουμε την αξιοπρέπεια  και ιδιαίτερα την βιωσιμότητα τους με όποιο τρόπο ο καθένας μπορεί.

Όπως προσφάτως η αναγκαιότητα της λειτουργίας  του Δημοτικού Σχολείου του οποίου ο τελευταίος μαθητής πριν περίπου 23 χρόνια ήταν ο νυν Πρόεδρος της κοινότητας των Αντικυθήρων, ένας ικανότατος Νέος, ο Γιώργος Χαρχαλάκης , έτσι και τώρα με την βοήθεια που τους παρεσχέθη από τον εφοπλιστή κ.Μαρτίνο  για την λειτουργία της εκκλησίας τους την οποία πλήρως ανακαίνισε.

Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο εύγε σε όλους αυτούς που διαφυλάττουν τον Πολιτισμό μας και κρατούν ζωντανή την Ελλάδα μας.

Επιτρέψτε μας λίγα λόγια για το ακριτικό νησί των Αντικυθήρων.

Είχαμε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε έξω από τον κόσμο, στην συνέχεια διαπιστώνεις ότι βρίσκεσαι σ’ ένα πραγματικό παράδεισο βυθισμένο στην απόλυτη γαλήνη και τα Αντικύθηρα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις πιο διάσημες νήσους των Κυκλάδων, που και μεγαλύτερα είναι, γεμάτα αξιοθέατα και μοντέρνες υποδομές, και έχουν γίνει οι απόλυτοι τουριστικοί προορισμοί για τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής.

Διότι έτσι απλά και αληθινά τα Αντικύθηρα αντιπροσωπεύουν το πιο αυθεντικό πρόσωπο της Ελλάδας μας, αναλλοίωτα από τον πολιτισμό και την φθορά της καθημερινότητας.

Το νησί είναι παγκοσμίως γνωστό για τον περίφημο μηχανισμό των Αντικυθήρων, ένα πολύπλοκο αρχαίο όργανο αστρονομικών παρατηρήσεων που βρέθηκε σε ναυάγιο κοντά στις ακτές και οι Αρχαιολογικές ανασκαφές συνεχώς φέρνουν στο φως καινούργια αρχαία και βυζαντινά ευρήματα.

Το νησί έχει πλούσια ιστορία με την σημαντική ανακάλυψη του Έφηβου των Αντικυθήρων, από τα ωραιότερα χάλκινα αγάλματα της Ελληνιστικής περιόδου, το αφιερωματικό άγαλμα του Απόλλωνος Αιγιλιέως με τμήματα του ιερού του θεού, καθώς επίσης και η Αρχαία-Ελληνιστική πόλη με το κάστρο της.

Ανεπιφύλακτα ένας από τους μελλοντικούς σας προορισμούς

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας «Κωστής Παλαμάς»

Καθηγητής, Δρ. Μαλλιάς Θεόδωρος.